Oikeusneuvos Alice Guimaraes-Purokoskesta korkeimman oikeuden määräaikainen jäsen

Julkaistu 9.8.2019

Tasavallan presidentti on perjantaina 9.8.2019 nimittänyt korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) jäsenen, oikeusneuvos Alice Guimaraes-Purokosken hoitamaan korkeimman oikeuden (KKO) jäsenen virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa ajalla 1.9.2019–31.8.2022.

Guimaraes-Purokoski siirtyy hoitamaan KKO:n jäsenen virkaa, josta oikeusneuvos Tuula Pynnä jää virkavapaalle. Oikeusneuvos Pynnä puolestaan aloittaa syyskuun alusta kolmivuotisen kautensa unionin yleisen tuomioistuimen tuomarina.

Nykyisessä virassaan KHO:n jäsenenä Guimaraes-Purokoski on toiminut vuodesta 2010. Aiemmin hän on työskennellyt useita vuosia lainsäädäntöneuvoksena ulkoministeriön oikeudellisella osastolla EU-tuomioistuinasioiden yksikössä. Aluksi hän toimi yksikön päällikön ja Suomen valtionasiamiehen sijaisena, sen jälkeen kolmen vuoden ajan yksikön päällikkönä, EU-tuomioistuinasioiden johtajana ja Suomen valtionasiamiehenä.

Lisäksi Guimaraes-Purokoski on työskennellyt kauppa- ja teollisuusministeriössä eri virkatehtävissä sekä Euroopan komissiossa liikenteen ja energian pääosastolla kansallisena asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori.


Lisätiedot: Kansliapäällikkö Tommi Vuorialho, p. 02956 40110, tommi.vuorialho(at)oikeus.fi

Sivun alkuun |